سماکچی رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای شهر رشت: پاکسازی معابر رشت از تیرهای برق مزاحم و خطرآفرین | اجرای پروژه 100 کیلومتری کابل های برق خودنگهدار | موافقت کمیسیون عمران با عدم دریافت هزینه صدور مجوز این پروژه،.
یکصد و شانزدهمین جلسه کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شهری شورای اسلامی شهر رشت ظهر چهارشنبه به ریاست محسن سماکچی و با حضور محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت، مسعود عباس نژاد، سید شمس شفیعی و رضا عاشری دیگر اعضای کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، محسن سماکچی رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر رشت در ابتدای این جلسه اظهار داشت: یکی از معضلات شهر رشت علاوه بر فاضلاب، مسائل ترافیکی از جمله تیرهای برق مزاحم است که منجر به حوادث متعددی شده است و امیدواریم بتوانیم برای رفع مشکلات مردم در این راستا گام مثبتی برداریم. درخواستی از جانب اداره برق در راستای کابل کشی و جابجایی تیرهای برق مزاحم داشتیم که شورا به عنوان دستگاه نظارتی و شهرداری به عنوان مدیریت شهری در راستای صدور مجوزها همکاری لازم را داشته باشد و هزینه های مربوطه را دریافت نکنند.
سماکچی با بیان اینکه این اقدام تحول بزرگی در سطح شهر ایجاد خواهد کرد افزود: شورا و شهرداری نیز انتظار دارند در اجرای پروژه های شهری، همکاری لازم در راستای تسریع پروژه ها از جانب دیگر دستگاه ها وجود داشته باشد. ما به دنبال تعامل با دستگاه ها در راستای خدمات رسانی بهتر به شهروندان هستیم و مهم ترین موضوع برای ما رفاه شهروندان است.
رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای شهر رشت همچنین عنوان کرد: برخی نقاط از اهمیت بیشتری برخوردارند و حادثه آفرین هستند. انتظار می رود اداره برق این نقاط را در اولویت قرار دهد. شورا و شهرداری تمام توان خود را به کار خواهد بست تا اتفاقات خوبی برای شهروندان رقم بخورد و پاکسازی معابر رشت از تیرهای برق مزاحم و خطرآفرین انجام شود.
سماکچی با اشاره به اینکه در راستای تقویت شبکه برق، اعضای شورا نظر مثبتی در خصوص اجرای پروژه 100 کیلومتری کابل های خودنگهدار دارند خاطرنشان کرد: درخواست شرکت برق عدم دریافت هزینه های مربوط به صدور مجوز برای اجرای این پروژه بوده است و نظر ما بر این است تعامل دو سویه ای وجود داشته باشد و علاوه بر این 100 کیلومتر، 50 کیلومتر دیگر نیز در فاز بعدی در نظر گرفته شود تا مسیرهای مدنظر مدیریت شهری که دارای مشکلات متعددی در زمینه تیرهای برق مزاحم هستند نیز به طور کامل دیده شوند.
محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز خاطرنشان کرد: از شورای چهارم تا امروز بحث جمع آوری تیرهای برق مزاحم همواره مطرح بوده و با وجود جلسات متعددی که در این باره برگزار شده ، عملا اقدام مناسبی در این خصوص صورت نگرفته و امیدوارم این مرحله از جلسات با این موضوعیت به نتایج مطلوبی بیانجامد و دغدغه شهروندان از این بابت برطرف شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مسیرهایی در سطح رشت وجود دارند که سالهاست با مشکل وجود تیرهای برق مزاحم مواجه هستند افزود : انتظار می رود این مسیرها در 100 کیلومتر طرح مورد اجرای اداره برق دیده شود و نقاطی که پیش از این مشخص شده و فیلم و مستندات آن نیز موجود است قبلا هم اعلام شده، در اولویت رفع این مشکل باشند.
کارگرنیا با تاکید به آمادگی همکاری مجموعه مدیریت شهری رشت با ابره برق در راستای رفع مشکل تیرهای برق مزاحم بیان کرد: آماده هر گونه همکاری با هدف رفع دغدغه ها و ایجاد امنیت جانی و مالی برای شهروندان با جمع اوری تیرهای برق بجا مانده از اجرای تعریض معابر در سطح شهر هستیم.
سیروس هدایتی نژاد مدیر توزیع برق شهرستان رشت با اشاره به مشکلات شهروندان در زمینه تیرهای برق مزاحم، بیان داشت: در نظر داریم با کمک شورا و شهرداری رشت حدود 100 کیلومتر در نقاط مختلف شهر، شبکه خودنگهدار را جایگزین شبکه های فرسوده قبلی کنیم و نسبت به عقب نشینی و تعویض پایه ها اقدام کنیم. درخواست ما از شهرداری این است که در زمینه صدور مجوز و عدم دریافت هزینه های مربوطه همکاری لازم را داشته باشد تا بتوانیم این خدمت را به شهروندان ارائه دهیم.
سید غفور شفیعی معاون حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری رشت نیز تصریح کرد: در این موضوع، تابع تصمیمات و مصوبات شورا و شهرداری رشت هستیم. اگر تا امروز نیز مبالغی به هر نحوی بابت صدور مجوز دریافت شده است در تکالیفی بوده که بر عهده ما گذاشته شده است. وضعیت تیرهای برق با توجه به گسترش شهر و تعریض ها و عقب نشینی های صورت گرفته به ویژه از نظر ایمنی وضعیت ناهنجاری است.
مسعود عباس نژاد نائب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای رشت نیز اظهار داشت: دغدغه همه اعضای شورا این است که اگر قرار است هزینه ای از جانب شهرداری تقبل شود و اگر قرار است درآمدی نادیده گرفته شود در جهت رفاه شهروندان باشدو پیشنهاد بنده این است این موضوع همانند تبصره 3 دیده شود و با معرفی معابر از سوی مدیریت شهری این پروژه انجام شود.
عضو کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر ضرورت همکاری متقابل دو مجموعه، تصریح کرد: عقب نشینی منازل و تعریض معابر یکی از عوامل وجود پایه ها و تیرهای برق مزاحم در سطح شهر بوده است و از ابتدا این تیرها در وسط کوچه و خیابان نبوده اند.
سید شمس شفیعی دیگر عضو کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورا نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه قرار است شهرداری به این موضوع ورود کند و بخشی از درآمدهای خود را نادیده بگیرد اینکه نظراتی در خصوص تعیین مسیرهای اولویت دار برای جابجایی تیرهای برق مزاحم را داشته باشد نمی تواند منع قانونی داشته باشد.
شفیعی افزود: شهرداری باید مسیرهای اولویت دار را اعلام نماید. سپس مسیرهای اعلام شده توسط شهرداری با مسیرهای مدنظر اداره برق مقایسه شود. قطعا با این اتفاق اشتراک مسیر نیز وجود خواهد داشت و جای نگرانی ندارد. تحولات اداره برق ملموس است اما انتظار تعامل دو طرفه داریم.
اعضای کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورا پس از تبادل نظر با این موضوع موافقت کردند.
لایحه اجاره عرصه متعلق به شهرداری رشت در لچکی فضای سبز برای نصب دکل مخابراتی
روح ا... یزدانی رئیس سازمان فاوا شهرداری رشت در این خصوص گفت: شرکت مخابرات در دو نقطه در محدوده رشتیان و باهنر در فضای لچکی متعلق به شهرداری، درخواست نصب دکل کرده است و البته در هر دو نقطه دکل در اطراف محدوده مدنظر موجود بوده است اما با توجه به اینکه در ملک شخصی نصب شده بود با نقل و انتقالات انجام شده نیاز به جابجایی دکل وجود دارد.
اعضای کمیسیون با این موضوع موافقت کردند.